Raed Arafat: mesajul transmis catre toti cetatenii Romaniei

Raed Arafat a transmis un mesaj foarte important catre toti cetatenii Romaniei, unul de care ar trebui sa stie toti cei care refuza sa respecte masurile de protectie impotriva Coronavirus, dar nu e vorba despre ceva 100% nou, el facand avertismente similare si in trecut.

Raed Arafat vorbeste despre libertatea oamenilor de a nu respecta masurile de protectie, dar si despre impactul pe care o decizie de acest gen o are asupra celorlalti oameni care risca sa fie infectati de catre nerespectarea acestor masuri.

“Ultima care mi-a plăcut foarte mult, cu unul care urla în Piața Victoriei că libertatea este mai presus decât viața. Da, când e vorba de viața ta și de libertatea ta poți să decizi acest lucru și să spui că libertatea e mai presus decât viața, dar acest lucru nu te califică să spui asta în numele meu sau al dvs sau al altuia. Aici vorbim de niște reguli de bază, reguli simple, dacă cineva nu vrea să respecte aceste reguli și sunt destui, riscul este că impactul lor va fi asupra vieții celorlalți.

Mă întorc la domnul care urla că libertatea lui este mai presus decât viața. Nu cred că acest lucru o să poată să-l spună în fața familiilor și pacienților care vor ajunge în această situație, nici în fața medicilor care se vor confrunta cu această situație (de a alege pe cine salvează – n.r.). Este un lucru extrem de grav să manipulezi și să te joci cu această situație.”