LUNA: Fenomenul EXTREM de RAR, ce Vom Vedea si din Romania

LUNA va trece printr-un fenomen extrem de rar care va putea fi vazut inclusiv din Romania, iata ce vom putea urmari pe cer, si cat de impresionant va fi.

LUNA albastra

LUNA va fi parte a unui fenomen extrem de rar care se va intampla pe cer, si va fi vizibil inclusiv din Romania, iar aici vorbim despre ceva care cu siguranta va fi interesant pentru multa lume. Mai exact, vorbim despre o LUNA albastra care va putea fi vazuta de catre toata lumea in cursul acestei toamne, mai exact in ziua de Halloween, pe 31 octombrie, si totul va fi un spectacol pe care foarte multa lume nu l-a observat pe cer atunci cand a mai avut loc.

LUNA trece printr-un fenomen de acest gen o data la 2.6 – 3 ani de zile, deci nu e ceva ce este vazut chiar constant, iar conform celor de la NASA, vorbim despre doua luni pline in aceeasi luna calendaristica. LUNA nu va fi chiar albastra pe cer, insa doua luni pline in aceeasi luna este ceva ce foarte multa lume nu observa decat la perioade lungi de timp, si va fi foarte interesant de observat ceea ce se va intampla pe cer in cursul lunii octombrie pentru toata lumea.

LUNA: Fenomenul EXTREM de RAR, ce Vom Vedea si din Romania

LUNA apare plina de doua ori in aceeasi luna calendaristica doar o odata la 2.6 – 3 ani, dupa cum v-am spus mai sus, dar un asemenea eveniment sa se intample a doua oara de Halloween se intampla o data la 19 ani de zile. In aceasta idee, exista foarte multi tineri care n-au experimentat vreodata un fenomen de acest gen cu LUNA, el avand loc acum aproape doua decenii pentru ultima oara, astfel ca foarte multi vor fi surprinsi de ceea ce vor avea ocazia sa vada pe cerul instelat, si asta e o veste buna pentru multi observatori.

LUNA trece prin diverse fenomene in fiecare an calendaristic, si o vedem de foart emulte ori plina pe cer, iar in unele peroade avem parte inclusiv de eclipse, ceea ce face totul si mai interesant. LUNA va fi totusi acum vizibila intr-un mod cu totul inedit pentru cei care urmaresc in mod regulat cerul instelat, iar in octombrie veti avea ocazia de a urmari doua evenimente importante in repetate randuri in aceeasi perioada de 30 de zile calendaristice.

LUNA va mai trece pana atunci prin cateva fenomene importante, iar dupa aceea va mai trece si prin altele, astfel ca ramane de vazut cat de bine va fi vizibil fenomenul pe cer atunci.