Alexandru Rafila: Cati Romani au fost infectati in realitate cu Coronavirus

0

Alexandru Rafila Romani infectati Coronavirus

Alexandru Rafila a dezvaluit in cadrul unui interviu recent numarul real de romani care ar fi fost infectati cu noul Coronavirus pana in momentul de fata, iar aici includem si persoanele care au facut o forma asimptomatica a bolii, fara s afie testati efectiv.

Alexandru Rafila spune ca aproximativ 500.000 de romani ar fi fost infectati pana acum cu noul Coronavirus, de aproape 8 ori mai multi decat cei raportati in cifrele oficiale, procentul raportat la numarul total al populatiei fiind unul foarte mic, la fel ca in alte tari.

“Proabil că circa jumătate de milion de oameni din România au trecut deja prin boală, dar dacă ne gândim procentual, asta înseamnă undeva în jur de 2,5% și asta înseamnă că avem un coeficient de multiplicare între 8 și 10, între numărul de cazuri diagnosticate și numărul real de cazuri. Acest lucru a fost dovedit în toate țările care și-au încheiat studiile de seroprevalență. Al nostru este în curs de desfășurare la nivelul INSP. Probabil că cifrele vor fi între 2 – 3% seroprevalență, adică persoane care au trecut prin infecție în România.” a declarat Alexandru Rafila la DIGI 24.