LUNA: RAR Fenomen IMPRESIONANT Vizibil Azi si din Romania

LUNA trece astazi printr-un impresionant fenomen care este vizibil si rar pe cer, iata ce vor putea urmari inclusiv romanii in urmatoarele ore.

LUNA neagra

LUNA va trece astazi printr-un fenomen impresionant care se intampla rar in aceasta forma, iar asta din cauza modului in care Pamantul orbiteaza soarele in sistemul solar in fiecare an. Vorbim despre un fenomen care este cunoscut n mod traditional ca “luna neagra’, iar in cadrul sau luna va aparea pe cer mai putin luminata decat de obicei, doar parte asa “indepartata”, sa “intunecata” find iluminata de catre soare, acest lucru intamplandu-se lunar pe cer.

LUNA trece totusi prin acest fenomen intr-un moment care se intampla doar o data la 32 sau 33 de luni, in functie de zona de pe glob in care devine vizibil, deci este ceva care apare rar in acesta formula. Avand in vedere modul in care LUNA orbiteaza Pamantul, ea urmeaza sa apara in formula foarte redusa in raport cu planeta noastra in aceasta seara, doar o portiune foarte mica din zona sa indepartata fiind iluminata, si e ceva spectaculos pentru foarte multi.

LUNA: RAR Fenomen IMPRESIONANT Vizibil Azi si din Romania

LUNA trece printr-o serie de fenomene impresionante in fiecare an, insa ceea ce urmeaza sa se intample la noapte, nu va mai avea loc in aceeas perioada pentru inca o perioada buna de timp. In miezul noptii va avea loc fenomenul special prin care va trece luna, iar el va fi vizibil inclusiv din Romania pentru toti cei interesati sa il urmareasca, si vorbim despre ceva foarte interesant care va putea fi urmarit de catre oricine urmareste cu atentie evenimentele de pe cer.

LUNA ar trebui sa treaca printr-un fenomen similar undeva prin 2022, cand ar trebui sa aiba loc si o eclipsa in acelasi timp, deci vorbim despre ceva cu adevarat impresionant, dar care e inca departe de noi. Luna este foarte intens urmarita de catre foarte multa lume, asa ca multi dintre cei care sunt in centrul acestor fenomene in general stiu ce se intampla, dar altii vor avea ocazia de a vedea pentru prima oara ceea ce se va intampla la noapte.

LUNA va mai trece anul acesta prin alte fenomene speciale in urmatoarele luni, asa ca pe masura ce se apropie acestea, voi reveni cu detalii despre fiecare dintre ele.