LUNA: Fenomenul IMPRESIONANT, Cum o Vei vedea din Romania

LUNA urmeaza sa apara in cadrul unui fenomen impresionant pe cer in cursul urmatoarelor zile, iata cum o vei putea vedea daca urmaresti stelele noaptea.

luna recolta

LUNA va trece din nou printr-un fenomen impresionant in cursul urmatoarelor zile, iar asta pentru ca vorbim despre o perioada importanta din an in care ea apare pe cer asa cum nu o vedem chiar tot timpul. In noptile dintre 1, 2, 3 septembrie, LUNA va aparea plina pe cer, iar in unele tari aceasta este numita “luna recoltei”, sau “luna porumbului”, iar din Romania o vom putea vedea deasemenea la fel de intens precum de pe alte zone de pe glob.

LUNA va aparea plina si 100% iluminata pe cer intre acele zile, si vorbim despre una dintre cele mai apropiate prezente ale sale de Pamant din acest an, ea surprinzandu-ne cu alte apropieri similare in cateva randuri. De aceasta data LUNA va fi din nou foarte usor vizibila intr-un format mare pe cer, inclusiv fara ajutorul vreunui telescop, iar asta pentru ca ea se afla la o distanta atat de “mica” in raport cu Pamantul in timp ce ramane in orbita planetei.

LUNA: Fenomenul IMPRESIONANT, Cum o Vei vedea din Romania

LUNA trece in mod regulat de-a lungul anului prin faze de acest gen, si nu e neobisnuit sa o vedem atat de aproape de Pamant, acesta fiind procesul sau natural de orbita in jurul planetei noastre. LUNA a avut in 2020 cateva momente in care s-a apropiat la cele mai mici distante de planeta noatra, iar acum in septembrie nu vorbim despre vreun record, ci despre o distanta mai mica decat in ultimele luni, dar nu la fel de mica precum in aprilie, de exemplu.

LUNA va afecta si o parte din viata de pe Pamant cu aceasta apropiere, asa cum se intampla in mod obisnuit cand ea ajunge la distante atat de mici de planeta, deci va puteti astepta in urmatoarele zile ca viata sa va fie usor perturbata. Oamenii de stiinta n-au anuntat vreun alt fenomen special pentru LUNA ca parte a acestei apropieri, adica nu vom vedea vreo eclipsa, sau altceva similar, deci avem parte doar un satelit natural vizibil foarte mare.

LUNA va fi vizibila complet iluminata, si aproape de Pamant, undeva pe la miezul noptii in fiecare dintre cele trei zile, deci va trebui sa nu va culcati chiar atat de devreme pentru a o putea vedea asa cum trebuie.