Guvernul Romaniei: starea de alerta prelungita si dupa 15 septembrie

Guvernul Romaniei starea alerta 15 septembrie

Guvernul Romaniei, prin primul-ministru, Ludovic Orban, a anuntat astazi ca starea de alerta din Romania va fi prelungita si dupa data de 15 septembrie, asa cum se astepta deja foarte multa lume, insa e surprinzator ca decizia a venit cu atat de mult timp inainte, semn ca se asteapta o inrautatire a pandemiei Coronavirus.

Guvernul Romaniei va prelungi pe 15 septembrie starea de alerta pentru a putea mentine in continuare masurile de protectie impotriva Coronavirus, dar tot atunci va fi data si hotararea de guvern pentru desfasurarea alegerilor locale, ele urmand a se desfasura in conditii speciale.

“In ceea ce priveste ziua votului, asta o vom reglementa in Hotararea de Guvern privind prelungirea starii de alerta. Pe data de 15 (septembrie – n.r.) va fi adoptata. Noi suntem inca in prelungirea starii de alerta, 16 august – 16 septembrie. Deocamdata nu putem reglementa decat dupa ce prelungim starea de alerta, in Hotararea de Guvern privind prelungirea starii de alerta si acolo vom da baza si pentru emiterea ordinului comun privitor la regulile de desfasurare a votului in ziua votului. Deja am avut discutii repetate, am stabilit in primul rand de a organiza sectii de votare in sedii mai spatioase.”