Nelu Tataru: cu cat vor creste cazurile de Coronavirus dupa inceperea scolii

nelu tataru coronavirus scoala

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a oferit primele informatii cu privire la estimarile care exista la Guvernul Romaniei cu privire la cresterea cazurilor de Coronavirus dupa redeschiderea scolilor, asteptarile fiind ca numarul zilnic sa ramana la 1500, daca sunt respectate regulile.

Nelu Tataru spune ca atunci cand numarul de cazuri va creste, si asta e sigur pentru ca regulile nu se respecta acum, si nu vor fi respectate nici la scoala, vor interveni restrictii, si asta desigur ca va supara lumea care nu respecta regulile, dar Guvernul Romaniei stie mai bine ce trebuie sa faca.

“Avem o evaluare care merge până în 1.500 de cazuri, în condițiile în care se respectă regulile. Dacă nu se respectă regulile, vom avea o creștere și atunci vom fi nevoiți să reintervenim cu restricții în anumite zone. Aș merge pe o prognoză în care toată lumea respectă regulile și fiecare dintre noi ne facem partea noastră de treabă și atunci vom avea o creștere acceptabilă.

De o lună vorbim de adaptarea la nivel local a scenariilor cunoscute de toată lumea. Nu știu de ce primarii nu cunosc aceste scenarii. „Libertatea” e a Comitetelor județene pentru situații de urgeență, prin autoritățile locale, DSP, inspectorate școlare, adaptate la fiecare școală în parte. DSP-urile au epidemiologi și fiecare școală e evaluată încă de acum două săptămâni.”