Nelu Tataru: Regulile speciale pentru alegerile locale in pandemia Coronavirus

Nelu Tataru Reguli speciale alegerile locale Coronavirus

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a anuntat ca in pandemia de Coronavirus alegerile locale se vor desfasura intr-un mod cu totul, si cu totul, special in raport cu sesiunile anterioare, iar asta pentru ca oamenii trebuie protejati unii de ceilalti, pentru ca nu toti se gandesc si la cei din jur.

Nelu Tataru spune ca persoanele care vor avea simptome specifice ale Coronavirus, dar n-au fost confirmati, vor fi trimisi pentru a vota in zone special amenajate, ceea ce va genera alte probleme si plangeri din partea multora, dar se pare ca alta solutie nu exista in momentul de fata.

“Avem niste circuite la fiecare sectie de vot. Daca avem un alegator febril, avem niste cabine de vot dedicate, au prioritate, sunt preluati, sunt dusi la cabina de vot dedicata si dezinfectata dupa, cu aeririsirea sslilor unde se desfasoara procesul de vot, o data la doua ore, sau de cate ori este nevoie, cu prezenta dezinfectantului si contactul cat mai putin. Dezinfectantul inainte si la iesirea din sectia de vot. E obligatoriu. Va verifica cineva acest lucru in fiecare sectie.

Sunt acele urne mobile si numaratoarea se face separat pentru acele urne mobile care vin din spitale sau din cei aflati in izolare la domiliciu.”