LUNA: Descoperirea INCREDIBILA care a UIMIT Toata Omenirea

LUNA are parte de o descoperire uluitoare care a uimit toata omenirea, iata ce a fost observat acolo de catre oamenii de stiinta, si cat e de important.

luna rugina

LUNA este in centrul unei noi descoperiri bizare facute de catre oamenii de stiinta, uan care a uimit omenirea, iar asta pentru ca vorbim despre ceva neobisnuit, care nu ar fi trebuit sa se intample pe satelitul natural al Pamantului. Conform oamenilor de stiinta care studiaza cu mare atentie luna, se pare ca aceasta a inceput sa “rugineasca”, da ati citit bine, iar asta in conditiile in care apa de acolo este inghetata, deci exista multe semne de intrebare vis-a-vis de proces.

LUNA a avut recent descoperit hematit pe suprafata sa, adica o forma oxidata de fier care exista pe Pamant, dar care are nevoie de oxigen si apa pentru a se forma, iar ambele lipsesc de pe satelitul natural al Pamantului. Mai mult decat atat, din cauza vanturilor solare care lovesc in mod constant luna, procesul de oxidare nu ar fi avut cum sa aiba loc, astfel ca oamenii de stiinta nu-si pot explica prea clar, deocamdata, ceea ce s-a intamplat acolo.

LUNA: Descoperirea INCREDIBILA care a UIMIT Toata Omenirea

LUNA a avut aceasta descoperire facuta de catre nava spatiala indiana care a ajuns pe suprafata sa destul de recent, iar pana acum oamenii de stiinta au putut spune doar ca existenta materialului acolo ar putea avea legatura cu Pamantul. Se pare ca vasta majoritate a materialului exista pe zona de pe luna care este mereu “vizibila” de pe Pamant, si se speculeaza ca oxigenul planetei noastre ar fi stat la baza formarii hematitului.

“Este foarte nedumeritor. Când am examinat datele M3 în regiunile polare, am constatat că unele caracteristici spectrale și modele sunt diferite de cele pe care le vedem la latitudinile inferioare sau probele Apollo. Eram curios dacă este posibil să existe reacții de apă-rocă pe Lună. După luni de investigații, mi-am dat seama că văd semnătura hematitei.”

LUNA ar fi totusi suficient de aproape de Pamant uneori astfel incat oxigen din partea superioara a atmosferei sa ajunga pe suprafata sa, vanturile solare fiind cele care l-ar purta la distante atat de mari intre obiecte. Oxigenul dus acolo de catre vanturile solare ar fi elementul care ar genera oxidarea pe suprafata de pe luna, si ar forma acel hematit, sau cel putin alta explicatie nu exista acum pentru existenta acelui material pe suprafata satelitului.

LUNA este un mediu nu tocmai propice pentru a gasi chiar tot ceea ce regasim pe Pamant, astfel ca orice fel de descoperiri de acest gen ii uimesc intr-o foarte mare masura pe cercetatorii din intreaga lume.