COVID-19 ROMANIA: Situatia GRAVA Confirmata de Autoritatile Europene

COVID-19 ROMANIA Situatia GRAVA Autoritatile Europene

Pandemia de COVID-19 a pus Romania in pe primul loc in topul tarilor care au cea mai mare rata de mortalitate la 100.000 de locuitori generata de catre acest virus foarte periculos, iar Alexandru Rafila explica problema prin faptul ca desi exista inca in spitale capacitatea de a trata pacienti, tratamentul nu e facut cu eficacitate.

Romania are 3.1 morti la 100.000 de locuitori, mai mult decat dublu fata de Bulgaria, care e pe locul 2 in top, si la distanta foarte mare de alte tari care inregistreaza cifre mai mici de 1, pandemia COVID-19 tinandu-ne pe primuil loc in acest top negru de peste o luna si jumatate, si e improbabil sa-l parasim curand.

“Este preocupant, pentru că, după România, urmează la distanță apreciabilă Bulgaria, cu 1,5 decese la 100.000 de locuitori, după care toate țările au o cifră mai mică de 1, unele chiar extrem de mică. Asta demonstrează că pacienții din România care fac infecția cu coronavirus în această perioadă sunt, destul de mulți, din categoia persoanelor cu comorbidități, care sunt dispuse la forme mai grave, cu complicații, și din păcate se ajunge și la deces.

E un indicator al capacității sistemului de sănătate de a trata aceste cazuri de infecție cu coronavirus într-o țară din Uniunea Europeană. Avem capacitatea să tratăm acești pacienți, dar nu cu succes. Dar cauza nu putem s-o stabilim în acest moment.” a declarat Alexandru Rafila la DIGI 24.