Guvernul Romaniei: fraudele saptamanii in mediul online

Guvernul Romaniei fraudele saptamanii online

Guvernul Romaniei, prin institutia CERT-RO, pe care o are in subordine, ne prezinta astazi cateva dintre cele mai importante fraude care se propaga in mediul online in momentul de fata, astfel incat sa stim sa ne ferim de ele pentru a nu fi pacaliti de catre cei care incearca sa ne fure datele.

Guvernul Romaniei prezinta mai jos o gama variata de metode de frauda din mediul online, ele fiind distribuite in masa de catre unii dintre romanii care nu stiu ca nu ar trebui sa le trimita prietenilor, si nu numai, aceste tipuri de tentative de frauda pentru ca ii pun intr-un serios pericol.

“Echipa CERT-RO vă prupune o nouă rubrică: SCAM-urile SĂPTĂMÂNII.

Primim des pe mail, la call-centre și mai ales pe social media, numeroase notificări de la public referitoare la anumite campanii de tip #scam sau #phishing. Astfel, pe măsură ce vom investiga pentru a lua măsurile necesare dezactivării lor, le vom colecta pentru a alerta deopotrivă și ceilalți utilizatori despre existența lor.

Așadar, mai jos aveți câteva imagini de tip captură, cu încercări de fraudare a utilizatorilor, notificate către sau identificate de echipa CERT-RO. Nu dați curs unor astfel de tentative malițioase!

Mesaj de tip #hoax care circulă pe #WhatsApp: aplicația va deveni ‘plătibilă’ (propagare pe WhatsApp)
Contul #Microsoft va fi închis dacă nu validezi datele de autentificare (propagare pe e-mail)
Fals program de fidelizare a clienților RDS (propagare pe site-uri compromise, prin pagini de tip pop-up)
E-mail de #phishing care se folosește de identitatea vizuală a Poștei (scam cu servicii de curierat, propagat via e-mail).
Scam pe #Facebook cu false notificări (sub forma unor postări care apar pe NewsFeed) despre faptul că Facebook urmează să îți dezactiveze contul (propagare via Facebook).”

🆕 Echipa CERT-RO vă prupune o nouă rubrică: SCAM-urile SĂPTĂMÂNII.🧑‍💻 Primim des pe mail, la call-centre și mai ales…

Publicată de CERT-RO pe Vineri, 4 septembrie 2020