COVID-19 Romania: cate teste s-au facut, cati romani sunt la ATI

COVID-19 Romania teste romani ATI

COVID-19 inca este o problema extrem de mare pentru Romania, iar asta e vizibil cu ochiul liber pentru oricine se uita cu atentie, iar din luna martie si pana in momentul de fata au fost inregistrate aproape 2 milioane de teste de catre autoritatile din Romania, o cifra impresionanta, care nu ne-a scutit totusi de problemele foarte mari de acum.

In ceea ce priveste numarul de persoane internate la terapie intensiva dupa o infectare cu COVID-19, ei bine vorbim despre 474 de persoane in momentul de fata, in scadere fata de cele peste 500 care erau inregistrate cu doar o saptamana in urma, ceea ce desigur ca este o veste foarte buna, dar asta nu rezolva marea problema existenta.

“Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.938.491 de teste. Dintre acestea 14.871 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 9.021 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.850 la cerere.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.287. Dintre acestea, 474 sunt internate la ATI.”