Planeta Jupiter: Veste INCREDIBILA de la NASA pentru Omenire

Planeta Jupiter este in centrul unei vesti incredibile care a venit de la NASA, iata care este planul important pe care agentia spatiala il desfasoara.

Planeta Jupiter clipper

Planeta Jupiter este in centrul unei vesti incredibile pentru intreaga omenire, ea venind direct de la cei de la NASA, care au planuri foarte mari in ceea ce priveste explorarea in acea zona din univers. Mai exact, cei de la NASA vor sa exploreze luna Europa de langa planeta Jupiter, iar pentru a-si indeplini planul au trimis acolo o nava spatiala numita Europa Clipper, ea avand menirea de a descoperi posibila existenta a vietii.

Planeta Jupiter nu are viata sub atmosfera extrem de neprietenoasa, acest lucru fiind cat se poate de sigur, insa cei de la NASA vor sa descopere daca pe luna Europa exista, sau nu, viata in momentul de fata. Luna Europa este complet inghetata pe suprafata, sau cel putin asta se vede in momentul de fata, dar asta nu inseamna ca acolo nu ar putea exista viata, sau cel putin asta cred cercetatorii care au trimis nava langa planeta Jupiter

Planeta Jupiter: Veste INCREDIBILA de la NASA pentru Omenire

Planeta Jupiter urmeaza sa aiba parte de aceasta explorare undeva in cursul anului 2023, adica la foarte mult timp distanta de acest punct, astfel ca va fi interesant de vazut in ce masura vor fi facute descoperirile de care sunt cei de la NASA interesati. NASA are nevoie de foarte mult timp pentru a pregati misiunea care va fi trimisa langa planeta Jupiter, iar asta pentru ca e nevoie de multe miliarde de dolari pentru finalizarea proiectului.

“Prima navă spațială dedicată umanității menită să exploreze luna Jupiter Europa va fi finalizată până în 2023 și este construită personalizat pentru a afla dacă viața poate exista pe lumea oceanului. Toată apa, căldura și amestecul fac din Europa unul dintre cele mai promițătoare locuri pentru a găsi viață străină în sistemul nostru solar. Și de aceea NASA construiește o misiune dedicată în lumea oceanelor numită Europa Clipper.”

Planeta Jupiter este foarte indepartata de Pamant, iar cum NASA trebuie sa si echipeze nava cu foarte multe instrumente de ultima generatie, e nevoie de ceva timp pentru ca totul sa fie suficient de bine pregatit. NASA va avea nevoie si de cativa ani de explorare a acelei luni pentru a se vedea daca exista viata langa planeta Jupiter, sansele fiind oricum destul de mici, dar e totusi important ca omenirea sa afle ce se ascunde acolo.

Planeta Jupiter este una dintre cele mai importante din sistemul nostru solar, iar daca se va descoperi intr-adevar viata acolo, am putea vorbi despre una dintre cele mai mari descoperiri ale intregii planete.