LUNA: PROBLEMA URIASA pentru Oameni, ce vrea sa faca NASA

LUNA reprezinta o problema foarte serioasa pentru oameni, iar cei de la NASA stiu acest lucru, asa ca iata ce vor sa faca pentru noi toti acum.

luna praful

LUNA are o problema foarte mare pe care cei de la NASA o cunosc de foarte multa vreme, dar care pana in momentul de fata nu si-a gasit si o solutie, mai ales ca acum urmeaza sa aiba loc si colonizarea sa. Cei de la NASA au o problema foarte mare cu luna din cauza prafului care exista acolo, acesta aderand la aproape orice fel de suprafata, fiind abraziv, si generand diverse probleme pentru costumele astronautilor, navele spatiale, si nu numai.

LUNA nu are un mediu tocmai prietenos cu oamenii, iar asta reprezinta o problema majora pentru cei de la NASA, care acum incearca sa obtina ajutor de la universitatile din SUA pentru a gasi si o solutie. NASA vrea sa trimita echipaje de astronauti care sa ramana pentru perioade lungi de timp pe luna, insa daca nu va gasi o solutie la praful care exista pe suprafata de acolo, atunci e posibil ca misiunile sa nu se poata desfasura asa cum vrea agentia spatiala americana.

LUNA: PROBLEMA URIASA pentru Oameni, ce vrea sa faca NASA

LUNA are un praf atat de fin incat el poate intra nu doar prin diversele spatii dintre cosumele astronautilor, ci si printre cele din navele spatiale, sau chiar lentilele camerelor, ori a diverselor instrumente care sunt trimise acolo. NASA le ofera universitatilor din SUA pana la 180.000 de dolari pentru a construi solutii care sa prezinte modul in care ar putea fi rezolvata problema prafului care patrunde prin orice fel de spatiu gol din orice ajunge pe luna.

“Această competiție oferă studenților o oportunitate de neegalat ca membri ai generației Artemis de a ajuta la depășirea obstacolelor tehnice provocatoare din punct de vedere istoric ale atenuării prafului lunar. Este esențial să fie pregătit să ofere soluții tehnice semnificative pentru a sprijini misiunile lunare pe termen scurt, deoarece NASA ar putea fi interesată să includă toate sau o parte din conceptele viabile într-o viitoare misiune spațială.”

LUNA nu le permite oamenilor sa locuiasca pe suprafata sa in mod obisnuit, si asta e normal pentru ca vorbim totusi despre spatiul cosmic, insa NASA stie ca pentru a o putea colonisa e nevoie de rezolvarea din timp a multor probleme. NASA vrea ca luna sa fie un punct de plecare pentru misiunile catre Marte, sau catre diverse alte planete, insa fara a rezolva din timp aceste probleme, va fi imposibil ca vreun astronaut sa ajunga acolo fara probleme.

LUNA ramane principalul obiectiv al celor de la NASA in viitorul apropiat, dar ramane de vazut in ce masura vor si avea succes misiunile care sunt pregatite acum de catre agentia spatiala americana.