COVID-19: Anuntul IMPORTANT al OMS privind reinfectarile

covid-19 reinfectare oms

COVID-19 ramane in continuare un virus foarte periculos pentru toata omenirea, insa cei de la OMS vin cu noi informatii cu privire la reinfectari, unele care au fost raportate in randul anumitor persoane care au fost confirmate initial ca infectate, ele ramanand apoi fara simptome, doar pentru a fi confirmate iar.

OMS, prin vocea expertului Maria Van Kerkhove, spune ca desi nu exclude ideea reinfectarii cu COVID-19, deocamdata din cele peste 20 de milioane de cazuri confirmate la nivel global, exista prea putine cazuri de reinfectare pentru a putea vorbi in mod clar despre ce fel de problema se confrunta omenirea in momentul de fata.

“Nu înseamnă că se întâmplă foarte mult; știm că este posibil. Este ceva ce știam că ar putea fi posibil pe baza experienței noastre cu alte coronavirusuri umane. De asemenea, nu se crede că cazul din Hong Kong este singura dată când cineva a fost infectat cu coronavirusul de două ori, deși este primul caz documentat, a adăugat ea. Acesta este un exemplu din 23,5 milioane de cazuri până acum, dar ne așteptăm ca persoanele infectate să dezvolte un răspuns anticorp, să dezvolte un răspuns imun care să dureze de ceva timp, așa că învățăm. Da, este posibil să putem începe să vedem reinfecția, dar știți că avem instrumentele care pot preveni infectarea oamenilor.”