Raed Arafat: AVERTISMENT Extrem de DUR pentru Romani

Raed Arafat are un avertisment extrem de dur pentru romanii din toata tara, iar asta in contextul in care in timpul pandemiei de Coronavirus nu toata lumea a respectat toate regulile pe care autoritatile le-au recomandat, dar acum, la scoala, secretarul de stat spune ca elevii neascultatori vor fi exclusi de la ore.

Raed Arafat spune ca profesorii ii vor putea da afara din clase pe elevii care nu poarta masca in timpul orelor de curs, daca asta va fi o obligatie impusa pentru ei, insa inainte de asta, elevilor trebuie sa li se explice clar de ce ar trebui sa poarte masca, cat de mult ajuta ea, insa si care sunt sanctiunile pentru nepurtare.

“La început va fi greu să impui regulile. Regulile trebuie impuse, nu neapărat cu pedepse. Trebuie impuse cu fermitate și să i se spună elevului. „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol. Când porți mască intri în clasă, pentru că îți pui colegii în pericol.

Din prima oră în care se intră în școală trebuie prelucrate toate regulile cu copiii într-un mod foarte deschis, clar, explicat. Și explicat și consecințele nerespectării. Adică ieși din lasă dacă nu repecți regulile, o să anunțăm părinții dacă nu respecți. „Pui în pericol ceilalți copii și familiile lor”. Trebuie explicat deschis.” a declarat Raed Arafat la DIGI 24.