ING Bank: IMPORTANT Anunt, ce TREBUIE sa Stie Clientii

ING Bank are un anunt foarte important pentru toti clientii sai din Romania, iata ce trebuie sa stii chiar acum daca ii folosesti serviciile in tara.

ING Bank pasi

ING Bank este una dintre cele mai mari banci din Romania, cu foarte multi clienti, probabil majoritatea dintre ei si familiarizati cu tehnologia, astfel ca banca vine azi si cu un anunt important pentru ei. Cei de la ING Bank explica pe scurt cand este folosita tehnologia 3D Secure, cea care securizeaza tranzactiile pe care noi le facem online folosindu-ne cardurile bancare emise de catre banca, si e important sa stim exact ce se intampla cu ele.

ING Bank, la fel ca alte banci din Romania, a implementat tehnologia 3D Secure pentru a le oferi clientilor mai multa siguranta atunci cand efectueaza tranzactii in mediul online, ea aducand un al doilea pas de securitate pentru confirmarea lor. Vorbim despre acel SMS care este primit de catre noi pe telefoane cand facem plati online cu cardurile de la ING Bank, insa acest pas suplimentar de securitate este necesar doar in anumite conditii, dupa cum explica si banca mai jos.

ING Bank: IMPORTANT Anunt, ce TREBUIE sa Stie Clientii Acum

ING Bank spune ca tehnologi 3D Secure functioneaza doar la procesatorii de plati, si website-urile, care au implementat acest sistem suplimentar de securitate, deci acolo unde nu exista, plata se va face direct. Mai mult decat atat, platile se vor face tot direct, conform celor de la ING Bank, inclusiv atunci cand vorbim despre o tranzactie care are o valoare mica, sau atunci cand vorbim despre o plata recurenta, existand un risc scazut de frauda.

Ești pe net și ți-ai amintit că trebuie să plătești factura sau, pur și simplu, vrei să faci niște cumpărături. Dai…

Publicată de ING Romania pe Joi, 10 septembrie 2020

ING Bank stie foarte bine ca nu toti clientii sai sunt “fani” ai sistemului 3D Secure, care le aduce un pas suplimentar de indeplinit pentru a face o plata, insa el este extrem de util pentru ca ne poate salva daca al nostru card a fost furat. Cei de la ING Bank stiu prea bine ce fel de probleme pot aparea atunci cand cardurile sunt furate, si se fac plati fara 3D Secure, astfel ca integrarea tehnologiei vine in beneficiul clientilor, chiar daca nu toti apreciaza asta.

ING Bank este doar una dintre bancile care a implementat un asemenea sistem, restul facand fix acelasi lucru, si totul pentru a ii proteja pe clientii care au nevoie de asa ceva atunci cand fac plati online.