Guvernul Romaniei: ALERTA cibernetica pentru Romanii din toata tara

Guvernul Romaniei ALERTA cibernetica

Guvernul Romaniei are emisa, prin agentia CERT-RO, o noua alerta de securitate cbernetica, iar aceasta vizeaza oamenii din toata tara pentru ca in centrul sau sta o problema foarte mare, si e bine ca oricine sta pe internet sa aiba o idee cu privire la situatia actuala.

Guvernul Romaniei prezinta mai jos, prin institutia CERT-RO, o multitudine de alerte cibernetice la care orice roman trebuie sa fie extrem de atent, iar asta pentru ca vorbim despre o situatie care ne arata cat de multe pericole se ascund pe internet in momentul de fata.

“Echipa CERT-RO ‘rubrica’ SCAM-urile SĂPTĂMÂNII.

Așadar, mai jos aveți câteva imagini de tip captură, cu încercări de fraudare a utilizatorilor, notificate către, sau identificate de echipa CERT-RO. Nu dați curs unor astfel de tentative malițioase!

Atenție la evenimentele promovate online pe rețelele sociale! Asigurați-vă că este vorba despre o activitate reală, legitimă, care este promovată pe canalele oficiale ale organizatorilor și respectă retricțiile existente, înainte de a face orice tip de achiziție.

Revin campaniile de tip #scam care vizează clienții unor retaileri prezenți în România.

Circulă în ultimele luni pe #Facebook o metodă ingenioasă de a păcăli utilizatorii să își ofere involuntar datele: postări care simulează o notificare de tip alertă, care au ca scop principal panicarea utilizatorului că i-ar putea fi șters sau dezactivat contul. Este o capcană, astfel că nu accesați link-ul din acea postare și sub nicio formă nu oferiți datele de logare la cont!”

🆕 Echipa CERT-RO 'rubrica' SCAM-urile SĂPTĂMÂNII. 🧑‍🏫 Așadar, mai jos aveți câteva imagini de tip captură, cu…

Publicată de CERT-RO pe Vineri, 11 septembrie 2020