Guvernul Romaniei a cumparat 3 milioane de doze de vaccin antigripal

Guvernul Romaniei cumparat 3 milioane doze vaccin antigripal

Guvernul Romaniei a anuntat in mod oficial ca a cumparat 3 milioane de doze de vaccin antigripal care va fi administrat cetatenilor din categoriile de risc in urmatoarea perioada, insa nu doar celor cu boli cronice, sau in varsta, ci inclusiv unor bugetari, cum ar fi profesorii, care stua permanent in preajma elevilor.

Guvernul Romaniei vrea sa vaccineze cat mai multe persoane in perioada imediat urmatoare pentru a evita situatiile in care oamenii contracteaza atat Coronavirus, cat si gripa, situatie in care lucrurile ar deveni extrem de complicate pentru pacienti, si ar risca decesul.

“A venit prima tranşă de 330.000 de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400.000 în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze.

În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ.” a declarat Nelu Tataru la DIGI 24.