Nelu Tataru: in octombrie ar trebui sa scada cazurile noi de Coronavirus

Nelu Tataru octombrie scad cazurile noi Coronavirus

Nelu Tataru face astazi un anunt pe care foarte multi romani il asteptau de foarte multa vreme, unul care, daca se va adeveri, ar trebui sa aduca usurare pentru foarte multa lume intr-o perioada in care situatia nu e tocmai una dintre cele mai bune in Romania, dar estimarile autoritatilor prezinta un viitor mai bun.

Nelu Tataru spera ca dupa jumatatea lunii octombrie numarul zilnic de cazuri de infectare cu noul Coronavirus sa scada in mod constant, ceva ce autoritatile tot spera inca de prin august, dar nu s-a intamplat, asa ca nu putem decat sa speram ca acum lucrurile vor merge in aceasta directie.

„Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea şcolilor, cinematografelor, sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare din aceste activităţi are nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre.

Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a doua cocoaşă a primul val pandemic. Sperăm să putem gestiona cu bine şi acest început de şcoală. În măsura în care rămânem în acelaşi registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă.”