WhatsApp: PROBLEMA Colosala, Ce face Aplicatia in SECRET

WhatsApp are o problema colosala despre care nimeni nu a stiut pana acum, iata ce face aplicatia in secret, si cum ne afecteaza acest lucru acum.

WhatsApp semnale

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta, cu peste 2 miliarde de utilizatori in lumea intreaga, si foarte multi dintre ei nu stiu ce anume face acestea cand ei nu sunt atenti, iar o descoperire recenta a socat multa lume. Conform informatiilor descoperite in urma analizarii WhatsApp, dar si a altor aplicatii pentru telefoane mobile, se pare ca activitatea utilizatorilor din platforma poate fi foarte usor monitorizata din exterior.

WhatsApp este o aplicatie facuta de catre Facebook, compania despre care stim 100% sigur ca nu pune pret pe protectia datelor utilizatorilor, ba din contra, vrea sa fure cat mai multe, si fix asta face cu aceasta platforma. Se pare ca WhatsApp are implementate o serie de sisteme de monitorizare care furnizeaza date catre aplicatii externe, acestea inregistrand detalii despre persoanele cu care e probabil sa vorbim, cand dormim, cand ne folosim telefoanele, etc.

WhatsApp: PROBLEMA Colosala, Ce face Aplicatia in SECRET

WhatsApp transmite “semnale” catre diverse servicii externe cu privire la obiceiurile noastre in ceea ce priveste folosirea sa, iar asta fara ca vreo persoana sa stie exact ce se intampla, si de aici vine marea problema cu privire la aplicatie. Vorbim despre sisteme de monitorizare constanta a activitatii noastre care ii ajuta pe cei de la Facebook sa inteleaga mult mai bine tot ceea ce facem noi, iar asta in timp ce folosesc aceste date pentru a-si vinde reclamele, si nu doar atat.

“WhatsApp se mândrește cu abordarea sa față de confidențialitate. Dar datele despre utilizatori pe care aplicația de mesagerie deținută de Facebook le partajează în mod public permit zeci de aplicații externe să urmărească aspecte ale activității online a utilizatorilor WhatsApp – inclusiv cu cine vorbește probabil, când dorm și când utilizează dispozitivele lor. Aceste aplicații și servicii utilizează funcția de semnalizare „online” din WhatsApp pentru a le permite utilizatorilor să monitorizeze obiceiurile digitale ale oricui folosește WhatsApp fără știrea sau consimțământul acestora.”

WhatsApp are aceste sisteme de monitorizare active de ani, si ani, de zile fara ca vreo persoana sa stie ce se intampla, insa iata ca acum au inceput sa iasa la iveala si problemele reale cu privire la aplicatie. Vorbim despre o situatie fara precedent in ceea ce priveste aplicatia de mesagerie, iar cei de la Facebook deocamdata nu spun nimic, desi WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie de pe planeta, iar ei exploateaza datele a 2 miliarde de oameni.

WhatsApp nu cere vreun ban de la utilizatori pentru folosirea sa, si cei din industria IT stiu ca singura forma prin care platforma poate genera venituri este vanzarea datelor de utilizare ale celor care o acceseaza zilnica.