Raed Arafat: Ce se intampla cu persoanele ce refuza testarea pentru COVID-19

raed arafat cazuri probabile covid-19

Raed Arafat a facut un anunt foarte interesant, dar si important in acelasi timp, cu privire la persoanele care refuza sa se testeze pentru a se detecta o posibila infectare cu COVID-19, la nivel European fiind discutata incadrarea lor intr-o categorie noua de suspecti, adica devin “cazuri probabile”.

Raed Arafat spune ca o reglementare europeana ar urma sa fie impusa in acest sens, iar asa oamenii care nu se tezteaza ar urma sa fie oricum carantinati, iar daca locuiesc si cu alte persoane, acelasi lucru ar urma sa se intample inclusiv cu acestea, deci refuzul de testare ar tine pe toata lumea in casa.

“După preluarea definiției de caz, în momentul în care este publicată, încep să se facă adaptările pentru a respecta definiția de caz de către autoritățile de sănătate publică. Din momentul în care INSP-ul preia definiția „cazului probabil”, asta se va implementa. Nu știu dacă în raportarea zilnică va apărea defalcată, dar cel puțin din punctul de vedere al implementării – că o persoană dacă nu se testează și stă cu o persoană pozitivă în casă să fie considerată probabilă, acest lucru clar, din momentul în care s-a publicat, se va implementa.”