Calea Lactee: Video INCREDIBIL al NASA, Sunetele din Galaxie

Calea Lactee este in centrul unui video incredibil al NASA care ne dezvaluie o reprezentare a sunetelor care s-ar auzi in galaxia noastra acum.

Calea Lactee este galaxia din care facem parte, si este vasta, milioane peste milioane de stele si planete existand in ea, iar telescoapele de pe Pamant incearca sa monitorizeze cat mai multe dintre ele in fiecare zi. Exista foarte multe telescoape care se uita in vastul univers din care face parte si galaxia Calea Lactee, insa pentru ca noi suntem efectiv in ea, cercetatorii pot vedea mai usor ceea ce se intampla aici, si NASA a facut ceva remarcabil.

Calea Lactee are pentru prima oara creata o reprezentare audio pentru imaginile inregistrate de catre telescoapele NASA, si nu numai, iar clipul video de mai sus va permite sa ascultati totul chiar in acest moment. Vorbim despre imagini inregistrate cu telescoape optice, sau cu lumina infrarosie, cei de la NASA gandindu-se sa transforme fiecare prezenta mare de stele, sau planete, intr-un sunet, pentru a ne arata ce se aude in galaxia Calea Lactee.

Calea Lactee: Video INCREDIBIL al NASA, Sunetele din Galaxie

Calea Lactee este atat de vasta incat efectiv oamenii nu aud nimic in spatiul cosmic, care este un vid, dar telescoapele foarte performante inregistreaza diverse pulsatii radio care vin din diverse zone ale galaxiei. Nu acestea sunt reprezentate aici, acelea fiind analizate cu atentie de catre cercetatori pentru a se vedea daca undeva prin Calea Lactee exista viata, eventual si de o inteligenta superioara, dar e interesant totusi sa vedem o transpunere audio a imaginilor cu galaxia.

“Un nou proiect care folosește sonificarea transformă imaginile astronomice de la Observatorul de raze X Chandra și alte telescoape ale NASA în sunet. Aceasta permite utilizatorilor să „asculte” centrul Căii Lactee așa cum se observă în lumina cu raze X, optică și în infraroșu. Pe măsură ce cursorul se deplasează peste imagine, sunetele reprezintă poziția și luminozitatea surselor.”

Calea Lactee are atat de multe imagini inregistrate in mod constant incat este si foarte dificil ca altceva decat o reprezentare sonora sa fie facuta, dar NASA vine cu ceva in premiera pentru toata omenirea. NASA a reusit sa transpuna in sunet ceea ce ai sai oameni de stiinta, dar si altii, analizeaza zilnic pentru a vedea ce secrete se mai ascund prin Calea Lactee, pana acum fiind descoperite destul de multe, unele chiar foarte importante, in final.

Calea Lactee nu a fost explorata in totalitate de catre oamenii de stiinta, si cel mai probabil nici nu va fi, dar e foarte interesant sa vedem ceea ce se ascunde prin interiorul sau, si probabil ca vom afla mult mai multe in viitor.