COVID-19 Romania: ATAC informatic la un centru de testare

Un atac informatic desfasurat la un centru de testare pentru COVID-19 din Bucuresti a lasat multi romani cu semne mari de intrebare, hackerii trimitandu-le oamenilor prin SMS mesaje ca sunt infectati, cand in realitate nu toti dintre ei contactasera visurul.

Baza de date cu numerele de telefon ale pacientilor care s-au testat cu COVID-19 la centrul din Bucuresti a fost sparta, iar hackerii au trimis mai apoi mesaje oamenilor prin care i-au anuntat ca sunt infectati cu virusul, oamenii incepand sa fie instiintati chiar din cursul zilei de ieri.

Mesajele au fost trimise si catre persoane care nu facusera teste pentru COVID-19, ci doar simple analize medicale, iar 7 dintre oameni au fost sunati de un individ care s-a prezentat ca reprezentant al centrului medical, el propunandu-le oamenilor sa fie programati pentru un vaccin antigripal.

DIICOT urmeaza sa investigheze cauza dupa ce reprezentantii centrului pentru analize au depus o plangere in urma spargerii bazei de date, iar peste cateva luni probabil ca vom afla si cine a stat in spatele acestui hack.