Ministerul Sanatatii: record negativ de pacienti internati la ATI

Ministerul Sanatatii internari ati

Ministerul Sanatatii a anuntat astazi un record negativ in lupta cu pandemia de Coroanvirus, mai exact numarul de pacienti internati la terapie intensiva a ajuns la 535, cel mai mare inregistrat din luna martie si pana in momentul de fata, si e posibil sa mai creasca in continuare.

Ministerul Sanatatii se astepta sa se ajunga la cifre mai mari de pacienti internati la terapie intensiva din moment ce numaruil zilnic de infectari este in continua crestere, astfel ca e posibil ca in perioada urmatoare aceste cifre sa fie depasite, si sa se treaca si de 600 de oameni care necesita tratament la ATI.

“In unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.408. Dintre acestea, 535 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.366.178 de teste. Dintre acestea 13.528 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.909 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.619 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.058 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.200 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 24.602 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 179 de persoane.”