Ministerul Sanatatii: Anuntul care ii INGRIJOREAZA pe Multi Romani

Ministerul Sanatatii rata pozitivare

Ministerul Sanatatii a facut un anunt care ar trebui sa ii ingrijoreze pe extrem de multi dintre romani, iar asta in conditiile in care vorbim astazi despre o rata de pozitivare de peste 20% pentru testele facute de catre autoritatile din tara noastra, aproape dublu, sau de aproape 4 ori mai mare, fata de “normal”.

Ministerul Sanatatii inca nu incepe sa atraga atentia cu privire la aceasta problema, dar cand a fost impusa starea de urgenta, rata de pozitivare era deasemenea una foarte mare, astfel ca vorbim despre o situatie foarte delicata in care se afla autoritatile din Romania in momentul de fata.

“Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.372.340 de teste. Dintre acestea 6.162 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.306 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.856 la cerere.

Pe teritoriul României, 10.331 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.395 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 24.136 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 179 de persoane.”