Raed Arafat: de cate ori s-a testat pentru Coronavirus seful DSU

Raed Arafat testare rt pcr

Raed Arafat este seful DSU, un om care intra in mod constant in contact cu foarte multi medici, unii care trateaza bolnavi de Coronavirus, deci e supus unui risc mare, insa pana acum nu si-a facut vreun test RT PCR pentru detectarea noului virus, ci doar cateva teste rapide, care oricum nu sunt 100% sigure.

Raed Arafat spune ca nu si-a facut vreun test RT PCR pentru ca nu a simtit vreodata nevoia sa faca un asemenea test deoarece nu a avut simptomele specifice pentru infectare cu noul Coronavirus, astfel ca nu s-a testat asa cum au fost testati foarte multi dintre romani.

“Sunt momente în care te gândești, fără nicio discuție, la acest lucru, dar când te gândești la acest lucru, automat vezi dacă e real, te testezi, te verifici, verifici temperatura, verifici toate simptomele, verifici dacă într-adevăr este un risc sau nu. E normal că ne temem.

Chiar dacă rezultatul acestor teste rapide este sub semnul întrebării, pentru că poate fi fals negativ sau fals pozitiv, am făcut. Dar n-am avut simptome sau probleme sau febră sau ceva care să mă pună să fac un test PCR.”