Nelu Tataru: acum se evalueaza evolutia epidemiologica din septembrie

Nelu Tataru evaluare septembrie

Nelu Tataru a facut un anunt foarte important pentru toti romanii in cursul zilei de ieri, ministrul sanatatii afirmand ca in momentul de fata autoritatile din Romania evalueaza modul in care a evoluat situatia epidemiologica a pandemiei de Coronavirus in cursul lunii septembrie in tara noastra.

Nelu Tataru spune ca se analizeaza totul dupa ce a reinceput scoala, s-au redeschis restaurantele, si au fost mai multe relaxadi in Romania, iar autoritatile vor sa vada in ce fel a fost afectata evolutia pandemiei de Coronavirus, pentru a sti si la ce sa se astepte in cursul urmatoarelor luni.

“Nu avem în evaluarea noastră instituirea stării de urgenţă. După cum ştiţi, este un apanaj al preşedintelui declararea stării de urgenţă, după informaţiile care vin de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Interne, comunităţile ştiinţifice, precum şi evoluţia pe care o vom analiza în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

În acest moment evaluăm prima lună dificilă, septembrie, lună în care avem mai multe reveniri la activitate, restaurante, teatre, cinematografe deschise, revenirea din concedii, transportul în comun aglomerat, campanie electorală, începerea şcolii.”