Alexandru Rafila: Romania inregistreaza o transmitere comunitara accentuata

Alexandru Rafila transmitere comunitara accentuata

Alexandru Rafila a declarat in cursul serii trecute ca in Romania se inregistreaza o transmitere comunitara accentuata a Coronavirus, iar asta inseamna ca oamenii care se imbolnavesc nici nu stiu de unde anume au luat virusul pentru ca oricine circula pe strada poate fi infectat.

Alexandru Rafila spune ca si redeschiderea scolilor are un impact asupra cresterii numarului de cazuri noi de Coronavirus in Romania, ceea ce reprezinta o foarte mare problema in momentul de fata, si e posibil ca lucrurile sa mearga spre mai rau pe masura ce vom ajunge la 2 saptamani de la alegerile locale.

“Numărul de cazuri creşte datorită transmiterii comunitare mai intense care apare în diverse zone din ţară, inclusiv în Capitală. Incluzându-i şi pe cei care vin temporar în Bucureşti, avem 20% din cazuri în Bucureşti.

Este clar că ai o transmitere comunitară, adică te îmbolnăveşti prin contactul cu o persoană infectată pe care nu o cunoşti, nu poţi să asiguri trasabilitatea, nu poţi să testezi persoanele din jur, pentru că nu ştii cine te-a îmbolnăvit.” a declarat Alexandru Rafila la DIGI 24.