Nelu Tataru: numar mare de noi cazuri zilnice preconizat in Romania

Nelu Tataru multe cazuri noi zilnic

Nelu Tataru se asteapta ca un numar mare de cazuri zilnice sa se inregistreze in continuare in Romania in urmatoarele saptamani, adica peste 2000 zilnic, si nu, asta nu inseamna ca vom reintra in starea de urgenta, dar unele restrictii vor fi reimpuse in anumite localitati in care numarul de cazuri e foarte mare.

Nelu Tataru spune ca probabil dupa jumatatea lunii octombrie numarul de cazuri va scadea sub 2000, poate va ajunge iar la 1500, oricum enorm pentru Romania, dar e improbabil sa mai scada vreodata constant sub 1000 de cazuri pe zi pana la finalul acestui an, si e posibil ca situatia sa devina si mai dificila.

“Suntem în a doua fază a valului unu, într-o perioadă de creștere. Sperăm să menținem creșterea pe 2.000, cu scădere spre 1.500 în perioada următoare, dar pentru acest lucru trebuie să respectăm niște reguli. Ar trebui să avem respect și pentru personalul medical, care face un efort uriaș de 7 luni.

Terapie Intensivă – avem peste 550 de cazuri, dar în acest moment avem doar 176 de pacienţi intubaţi, care necesită respiraţia invazivă ventilată. Ceilalţi sunt în diverse grade de insuficienţă respiratorie, trecând oarecum pe o terapie intermediară, la fel, medicul curant decizând dacă el mai rămâne pe paturile care beneficiază de acel ventilator mecanic sau sunt trecuţi pe terapie intermediară cu o sursă suplimentară de oxigen.” a declarat Nelu Tataru la DIGI 24.