COVID-19 Romania: Anuntul Ingrijorator al lui Alexandru Rafila

COVID-19 Romania cressteri cazuri

Avand in vedere ca pandemia de COVID-19 intra intr-o noua etapa in Romania, avem astazi un anunt ingrijorator de la Alexandru Rafila, reprezentantul tarii noastre la OMS, el spunand ca unul dintre scenariile pe care autoritatile le au in vedere este “stabilizarea” cazurilor noi la 2700 pe zi.

In Romania saptamana aceasta s-au inregistrat 2 recorduri de noi cazuri, maximul la 2300, deci a ajunge la 2700 e ceva usor, insa exista un scenariu in care numarul de cazuri ar creste si mai mult, ceea ce ar reprezenta o problema mult mai mare pentru toata tara, si sistemul medical.

“Am o speranța mai degrabă a mea, decât bazată pe elemente suficient de concrete, că această creștere de 2.000, 2.300 de cazuri reprezintă practic efectul redeschiderii școlilor, nu pentru că școlile în sine sunt afectate, ci pentru faptul că odată cu deschiderea școlii o mulțime de alte activități au început să devină tot mai intense.

Sper să fie un val care se va încheia la un moment dat. Dacă nu se va întâmpla așa, atunci putem să vedem o creștere care să ne pună probleme. Și atunci aș lua două scenarii în discuție. Dacă situația se stabilizează, să zicem pe la 2.500, 2.700 de cazuri, sau, dacă situația nu se stabilizează și lucrurile merg în continuare prost în următoarele săptămâni.” a declarat Alexandru Rafila la DIGI 24.