Planeta Uranus: SECRETELE Uimitoare pe care NU Le-ai Stiut

Planeta Uranus are cateva dintre secretele uimitoare dezvaluite pentru intreaga lume, iata ceea ce nu ai stiut pana acum in legatura cu misterele sale.

Planeta Uranus invata

Planeta Uranus este una dintre cele mai indepartate de Pamant in sistemul solar, iar asta o face si foarte greu de observat de catre oamenii de stiinta, insa multumita unor imagini inregistrate cu multe decenii in urma, avem o vaga idee despre cum arata ea. Foarte multi oameni nu stiu faptul ca planeta Uranus are inele in jurul sau, exact precum Saturn, si precum multe alte planete din galaxia noastra, dar acest lucru nu e unul des intalnit in prezentarile sale.

Planeta Uranus are nu mai putin de 13 inele care o inconjoara, acestea fiind formate din resturi de roci care s-au adunat in jurul planetei de-a lungul timpului, si in imaginea de mai sus aveti o reprezentare destul de fidela cu privire la ele. Aceste inele sunt mai subtiri si mai putine decat cele care sunt intalnite in cazul Saturn, iar de aceea ele apar mai greu in imaginile prezentate pana acum de catre agentia spatiala NASA, singura care a ajuns cu o nava spatiala acolo.

Planeta Uranus: SECRETELE Uimitoare pe care NU Le-ai Stiut

Planeta Uranus are deasemenea nu mai putin de 27 de luni care o orbiteaza, o cifra care pare mare, dar in realitate nu e cea mai mare din sistemul solar, Jupiter si Saturn avand mai multe in orbita lor. Interesant este totusi faptul ca doar unele dintre lunile care orbiteaza planeta Uranus au o forma sferica, multe dintre celelalte vand forme neregulate, semn ca nu s-au format cu la fel de mult timp in urma precum primele dintre ele.

Planeta Uranus are doar 5 luni care au forma sferica, iar asta pentru ca majoritatea sunt la fel de mari precum luna care este in orbita Pamantului, in timp ce altele sunt mai mici, dar au prins totusi forma aceasta. Planeta Uranus a avut o parte dintre luni descoperite de catre nava Voyager, a NASA, care a ajuns langa ea, in timp ce altele au fost observate de pe Pamant cu telescoapele performante care sunt folosite si acum pentru a studia universul.

Planeta Uranus are si multe alte secrete care nu se stie cand anume vor fi dezvaluite, pentru ca e foarte departe de Pamant, deci este si foarte dificil ca navele spatiale sa ajunga la ea de pe planeta noastra.