Ministerul Sanatatii: record de decese si internari la ATI in 6 Octombrie

Ministerul Sanatatii record decese internari

Ministerul Sanatatii a facut astazi o noua raportare cu privire la numarul de cazuri noi de Coronavirus din Romania, si din pacate avem un record in ceea ce priveste decesele, 73 fiind inregistrate in ultimele 24 de ore, o cifra foarte mare, care vine in urma lunilor de multe cazuri noi confirmate zilnic.

Ministerul Sanatatii ne spune deasemenea si ca numarul de persoane internate la terapie intensiva a atins un record nou, 608, si merge in continuare spre 1000, cifra la care se asteapta autoritatile sa se ajunga chiar pana la sfarsitul anului, daca ritmul infectarilor ca continua in acelasi mod in saptamanile urmatoare.

“În intervalul 05.10.2020 (10:00) – 06.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese (44 bărbați și 29 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.097. Dintre acestea, 608 sunt internate la ATI.”