Nelu Tataru: numarul de infectari cu Coronavirus va continua sa creasca

Nelu Tataru crestere infectari coronavirus

Nelu Tataru a spus in cursul zilei de ieri un adevar despre care ar trebui sa stie toti romanii, iar asta pentru ca in urmatoarele saptamani numarul de noi cazuri de Coronavirus ar urma sa explodeze, si cresterea ar trebui sa dureze cel putin doua saptamani de acum incolo.

Nelu Tataru nu spune daca aceasta crestere se datoreaza si alegerilor locale care au avut loc saptamana trecuta, dar e foarte posibil din moment ce milioane de romani au mers la sectiile de votare, si e improbabil ca peste tot sa se fi respectat cu strictete masurile de protectie impotriva Coronavirus.

“Suntem pe acel traseu ascendent progresiv. Suntem după șase săptămâni de un platou în jurul la 1500 de cazuri, urmat de o lună septembrie în care am avut numeroase reveniri la qvasinormalitate. Nerespectarea regulilor sau respectarea parțială au dus la creșterea cazurilor. 3.000 de cazuri este foarte mult.

Suntem într-un context mondial și european al unei pandemii, care, pentru unii este un al doilea val, noi încă n-am terminat nici primul val și suntem pe traseu crescător. Suntem în momentul în care impunem și unele restricții.”