Windows 10: Cea mai BUNA Veste Anuntata de catre Microsoft

Windows 10 are parte de cea mai buna veste anuntata de catre compania Microsoft, iata ce urmeaza sa ne ofere pentru calculatoare cei din Redmond.

windows 10 av1

Windows 10 are parte de o veste grozava anuntata de catre compania Microsoft pentru utilizatorii din intreaga lume, si vorbim despre ceva ce ar trebui sa bucure foarte multi utilizatori, pentru ca indeplineste o mult mai veche cerere din partea lor. Mai exact, cei de la Microsoft au anuntat in mod oficial faptul ca vor integra in Windows 10 codecul AV1, o schimbare menita sa aduca o expreienta mult mai buna pentru redarea de filme online, sau offline.

Windows 10 va avea acest nou codec integrat de catre cei de la Microsoft pana la finalul acestui an, deci vorbim despre un proces care este deja in derulare, astfel ca trebuie doar sa asteptam pentru ca totul sa fie finalizat. Codecul AV1 ofera o compresie mult mai buna pentru clipurile video in comparatie cu cel H.265, iar asta va reduce inclusiv cantitatea de date necesara pentru a face streaming video pe Netflix, Amazon, HBO, sau YouTube.

Windows 10: Cea mai BUNA Veste Anuntata de catre Microsoft

Windows 10 va putea reda inclusiv clipurile video 4K cu mai putin necesar de latime de banda, astfel ca toata lumea castiga de pe urma implementarii sale, mai ales ca toate companiile de mai sus fac parte dintr-un consortiu care l-a dezvoltat. Asta inseamna ca in tandem cu cei de la Microsoft, ne putem astepta ca toate aceste companii sa implementeze codecul AV1 in propriile platforme de streaming, astfel incat utilizatorii Windows 10 sa beneficieze de o experienta foarte buna pentru redarea filmelor si serialelor.

Windows 10 va oferi inclusiv posibilitatea de a folosi accelerare hardware cu noul codec AV1, tot din aceasta toamna, insa doar pentru anumite placi video care sunt oferite de catre producatorii din diverse zone de pe glob. Aici e vorba de o cooperare mai stransa care trebuie sa aiba loc intre producatori pentru ca Windows 10 sa ofere o experienta cat mai buna in ceea ce priveste folosirea codecului AV1, insa daca toti il implementeaza, e  bine pentru noi.

Windows 10 ne va aduce, deci, o imbunatatire majora pentru vizualizarea de clipuri video, filme, seriale, atat online, cat si offline, deci nu trebuie decat sa asteptam si sa vedem cand va fi totul 100% pregatit.