iPhone 12, Mini, Pro, Pro Max – TOATE NOUTATILE De la Apple

iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max au fost anuntate in mod oficial de catre compania Apple, iata toate noutatile sale.

iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max au fost dezvaluite in mod oficial de catre compania Apple cu doar cateva minute in urma, noile modele de telefoane reprezentand un upgrade majore in raport cu ceea ce a fost oferit pana in prezent.

5G

Apple a confirmat faptul ca tehnologia 5G este adusa in sfarsit in telefoanele iPhone 12, iar ea vine cu imbunatatiri majore pentru vitezele de download, latentele pentru interconectarea cu servere din intreaga lume, si nu doar atat.

5G ajunge in iPhone 12 pentru unele dintre modelele pe care cei de la Apple le vor anunta in aceasta seara, iar compatibilitatea cu diverse retele de telecomunicatii de pe glob va fi una dintre cele mai mari provocari, in final.

iPhone 12 va fi compatibil cu retelele mmWave, in tarile in care retelele au aceasta tehnologie, ea permitand atingerea de viteze de internet de pana la 4 Gbps pentru download, uriase in comparatie cu ceea ce avem in momentul de fata de la diversi producatori.

iPhone 12

iPhone 12 culori noi

Avand acelasi ecran cu diagonala de 6.1 inch, acesta are un ecran complet noua, care vine cu imbunatatiri din toate punctele de vedere, inclusiv o rezolutie 2K, capabila sa afiseze imagini mai clare.

iPhone 12 are deasemenea pentru ecran suport HDR 10, Dolby Vision, HLG, iar luminozitatea ajunge la 1200 nits, ceva urias din toate punctele de vedere.

Pentru iPhone 12 cei de la Apple au creat si un nou tip de sticla de protectie pentru ecran, aceasta avand ceramica integrata in sticla, iar asta ofera protectie de pana la 4 ori mai mare in caz de impact, totul cu ajutorul Corning.

iPhone 12 ecran rezolutie

iPhone 12 are cea mai buna compatibilitate 5G din lume, cu suport pentru cel mai mare numar de benzi, si viteze de pana la 3.5 GHz, insa totul depinde si de tara in care-l folositi.

iOS 14 are implementat un sistem inteligent care foloseste retelele 5G doar cand utilizatorii au nevoie de ele, reteaua 4G fiind activata in rest pentru folosirea aplicatiilor.

iPhone 12 vine cu un nou chip A14 Bionic, evolutia naturala fata de modelul anterior, si el aduce imbunatatiri din toate punctele de vedere pentru noua serie de telefoane ale companiei americane.

Noul chip A14 Bionic este primul chip pentru telefoane facut cu un proces de fabricatie de 5nm, avand 11.8 miliarde de tranzistori pentru imbunatatirea performantelor.

iPhone 12 are un procesor cu 6 nuclee, fiind cu 50% mai rapid decat orice alt procesor de telefoane, el venind impreuna cu o placa video quad-core, aceasta fiind tot cu 50% mai performanta decat altele din telefoane.

Camera iPhone 12 vine tot cu o camera duala, dar cea wide are o deschidere de f/1.6, mult superioara celei din modelele anterioare, iar impreuna cu noi lentile, vorbim despre poze mult mai bune facute in conditii de luminozitate scazuta.

HDR 3 a fost implementat deasemenea de catre compania Apple impreuna cu mari imbunatatiri pentru sistemul de inteligenta artificiala care este folosit pentru a imbunatati pozele.

Night Mode din iPhone 12 este deasemenea masiv imbunatatit de catre Apple, iar multumita inteligentei artificiale, noul sistem ajunge in toate camerele noilor telefoane, inclusiv pentru cele frontale.

Clipurile video facute cu iPhone 12 au in sfarsit Night Mode Time-Lapse oferit de catre cei de la Apple, deci putem folosi modul de noapte inclusiv cu aceasta functie speciala.

Incarcarea rapida pentru iPhone 12 e imbunatatita si vine cu tehnologia MagSafe care foloseste magneti pentru a alinia in mod eficient telefoanele pe incarcarele wireless folosite de catre utilizatori.

Toata seria de telefoane iPhone 12 va veni atat fara casti, cat si fara incarcatoare in cutie, Apple facand profit mai mare de pe urma obligarii utilizatorilor sa le cumpere in mod separat.

iPhone 12 Mini

iPhone 12 Mini noutati

iPhone 12 Mini are un ecran cu diagonala de 5.4 inch, insa aceleasi noutati precum iPhone 12, el fiind chiar mai mic decat iPhone SE 2, de exemplu, si e o optiune pentru multi care vor tehnologie de ultima ora intr-un telefon mic.

iPhone 12 mini va costa 699 de euro, in timp ce iPhone 12 va costa 799 de euro, desigur mai mult in Romania.

iPhone 12 Pro

iPhone 12 Pro albastrul marii

iPhone 12 Pro arata exact precum iPhone 12, doar ca are o carcasa din otel inoxidabil in loc de aluminiu, si vine in culorile albastru, argintiu, graphite si galben.

iPhone 12 Pro are un ecran de 5.8 inch, mai mic decat cel din iPhone 12, in timp ce iPhone 12 Pro Max are un ecran cu diagonala de 6.7 inch, mai mare decat cel din iPhone 11 Pro max cu 0.2 inch.

Ecranele seriei iPhone 12 sunt usor imbunatatite, avand un contrast mai mare, dar si o rezolutie mai buna, luminozitatea ramanand la fel de mare pentru aceste modele.

iPhone 12 Pro vine cu deschidere f/1.6, deci face poze mai bune noaptea, in rest camerele fiind foarte mult imbunatatite, camera telephoto are acum inclusiv zoom optic de pana la 4X, dar si stabilizare optica.

Deep Fusion este acum integrat pentru toate camerele telefoanelor din seria iPhone 12 Pro, ceea ce inseamna ca vom putea face poze mult mai bune cu ajutorul lor in toate conditii.

Camera wide din iPhone 12 Pro are un senzor cu 47% mai mare decat in modelul anterior, plus o deschidere mai buna, pozele facute noaptea avand o calitate cu pana la 87% mai buna.

Stabilizarea optica este complet schimata in iPhone 12 Pro multumita tehnologiei Sensor Shift, iar asta creste substantial calitatea pozelor facute pe timp de noapte.

Apple ProRAW este anuntat oficial astazi, noua functie pentru iPhone 12 Pro oferind posibilitatea de a inregistra imagini intr-un format similar celui RAW, dar cu multa procesare facuta pentru rezultatul final.

iPhone 12 Pro are in sfarsit implementata posibilitatea de a inregistra clipuri video HDR la 10 biti, ceva ce foarte multa lume astepta de foarte multa vreme pentru telefoane.

iPhone 12 Pro este primul telefon care poate inregistra filme in format Dolby Vision HDR, care desigur ca vor putea fi vazute la aceasta calitate, si la rezolutie 4K, doar pe monitoarele, sau televizoarele, capabile sa faca asta.

LiDAR se transforma din zvon in realitate pentru iPhone 12 Pro, camera speciala din tabletele iPad fiind integrata inclusiv in telefoane, asa cum am auzit din diverse zvonuri.

Camera LiDAR din iPhone 12 Pro va fi capabila sa cartografieze 3D lumea din jurul nostru, si sa ofere experiente de realitate augmentata care depasesc cu mult ceea ce am vazut pana in momentul de fata.

Camera LiDAR din iPhone 12 Pro aduce deasemenea focalizare mai rapida pentru telefoanele celor de la Apple in conditii normale, si de pana la 6 ori mai buna in conditii de luminozitate scazuta.

iPhone 12 Pro va fi pus in vanzare cu minim 128 GB spatiu de stocare la pretul de minim 1000 – 1100 de euro, in timp ce iPhone 12 Pro Max va fi disponibil pentru cumparare la 1200 – 1300 de euro.

iPhone 12 va fi disponibil pentru precomanda pe 16 octombrie, cu livrare din 23 octombrie.

iPhone 12 Pro va fi disponibil pentru precomanda din 6 noiembrie, cu lansare din 13 noiembrie.