DIGI Mobil: MILIOANE de Clienti Vizati de o Veste PROASTA

DIGI Mobil are peste 3 milioane de clienti in toata Romania, insa din pacate pentru ei vine si o veste proasta astazi, iata ce a decis compania sa nu faca.

DIGI Mobil milioane

DIGI Mobil are peste 3 milioane de clienti in Romania, sau cel putin asta stim in baza cifrelor care au mai fost oferite de-a lungul timpului de catre operatorul de telecomunicatii, baza de clienti fiind in continua crestere multumita ofertelor bune ale companiei. Ei bine, pentru toti acesti clienti vine si o veste foarte proasta, iar asta pentru ca DIGI Mobil pare sa fi oprit total investitiile in imbunatatirea retelelor de telecomunicatii pe care le are in Romania.

DIGI Mobil nu a mai actualizat hartile cu acoperirea retelelor de telecomunicatii inca din data de 25 august, deci de peste o luna si jumatate, iar in cazul acoperirii 5G nu mai exista vreo schimbare inca din luna aprilie. Daca in cazul 5G lucrurile sunt clare si au legatura cu faptul ca Guvernul Romaniei inca nu a permis efectuarea licitatiei pentru frecventele 5G, in cazul celorlalte retele cei de la DIGI Mobil par sa fi pus pauza investitiilor din motive necunoscute.

DIGI Mobil: MILIOANE de Clienti Vizati de o Veste PROASTA

DIGI Mobil a investit foarte mult in ultimul an in crearea si extinderea retelei de telecomunicatii 2G pe care o folosesc milioane de clienti din Romania, aceasta fiind “piesa” lipsa din infrastructura companiei de telecomunicatii. Cu reteaua 2G pe care o are acum, DIGI Mobil poate sa le ofere clientilor din toata Romania semnal mai bun pentru apelurile telefonice facute din interiorul cladirilor, dar si acoperire mai buna in zone unde era slaba, sau nu exista.

DIGI Mobil nu a imbunatatit deloc performantele retelelor 3G si 4G, acestea ramanand in continuare limitate in capacitatea de transfer de date, si asta se vede in constantele testari care se fac intre reteaua operatorului, si cele ale concurentei. DIGI Mobil este de ani de zile la coada operatorilor de telecomunicatii cand vine vorba despre performantele retelelor sale, si asta nu se va schimba pentru ca in viitor compania se va concentra pe 5G, nu pe retelele vechi.

DIGI Mobil se pregateste acum de licitatia pentru frecventele 5G, desi a contestat o masura a ANCOM care incearca sa-i ia licetenele pentru niste benzi de frecventa extrem de importante, deci nimeni nu stie cum se vor desfasura lucrurile si aici.