Guvernul Romaniei: anunt privind carantina generala in Romania

Guvernul Romaniei anunt carantina generala Romania

Guvernul Romaniei, prin primul-ministru, Ludovic Orban, vine astazi cu noi detalii privitoare la felul in care evolueaza pandemia de Coronavirus in Romania, si dupa cum stiti deja, scopul autoritatilor nu este acela de a inchide complet toata tara, dar asta se va intampla daca oamenii nu respecta regulile.

Guvernul Romaniei vrea ca romanii sa inteleaga ca nu este de joaca cu noul Coronavirus, si ca trebuie sa se protejeze, altfel riscul ca o carantina, cel putin, regionala sa fie impusa de catre autoritatile din tara noastra, si dupa cate se pare, acest lucru s-ar putea intampla destul de curand.

“Noi nu urmărim să ajungem la un “lockdown”, am spus din capul locului. Obiectivul nostru este să reducem rata de infectare, să stopăm creşterea numărului de infectări. Am văzut în ultima perioadă, cel puţin în ultimele săptămâni, este o creştere vizibilă, semnificativă, a gradului de conformare a oamenilor. Din ce în ce mai mulţi oameni încep să înţeleagă. Sigur că există anumite grupuri, negaţionişti cu care nu se poate vorbi raţional. (…) Peste tot există provocatori în astfel de grupuri.

Sunt foarte multe persoane care apar în foarte multe locuri. Mesajele pe care ei le transmit sunt mesaje care sunt împotriva interesului fiecărui cetăţean şi împotriva interesului nostru general. Interesul nostru general este ca viaţa să se deruleze în condiţii cât mai aproape de normalitate.