Raed Arafat: ce se intampla in Bucuresti dupa ce devine zona Rosie

Raed Arafat ce se intampla in Bucuresti dupa ce devine zona Rosie

Raed Arafat a explicat aseara ce se va intampla in Bucuresti dupa ce va deveni una dintre zonele rosii ale Romaniei din cauza cresterii ratei de incidenta la 3 la 1000 de locuitori, lucru care mai mult ca sigur se va intampla in urmatoarele zile, in urma cresterilor constante ale numarului de cazuri noi.

Raed Arafat explica toate detaliile mai jos, ele fiind aceleasi care se aplica pentru orice zona din Romania in care numarul de cazuri creste atat de mult, astfel ca tot ceea ce vedeti este fix ceea ce se va intampla si in alte situatii din tara, daca numarul de cazuri ajunge la o valoare prea mare.

“În momentul în care rata va ajunge la 3, se vor aplica regulile prevăzute pentru această situație în hotărârea de guvern: restaurantele închise, nu mai sunt activități la teatre, la cinematografe, masca devine obligatorie în toate spațiile publice, nu mai există diferențiere între spațiu aglomerat și spațiu neaglomerat, în toate spațiile masca este obligatorie. Sunt regulile de bază în această situație, când trecem de pragul de 3 la mie și pe care sperăm ca populația să le înțeleagă și să le respecte.

Dacă oamenii nu înțeleg de ce se iau măsurile înseamnă că avem o problemă foarte mare în implementarea lor. Nu este de dorit nici să ne trezim că Jandarmeria merge cu bastonul după oameni și de aceea se încearcă să fie un dialog, pentru că nimeni nu vrea să ajungem la alte acțiuni, la alt nivel de confruntare, așa cum s-a ajuns în alte țări.” a declarat Raed Arafat la DIGI 24.