Planeta Marte: Anuntul ULUITOR al NASA, era Crezut IMPOSIBIL

Planeta Marte este in centrul unui anunt uluitor al NASA care a fost crezut imposibil, iata ce au dezvaluit oamenii de stiinta ai agentiei spatiale.

Planeta Marte imposibil

Planeta Marte este in centrul unui uluitor anunt al NASA cu privire la o realizare remarcabila pe care foarte multi au crezut-o imposibila, dar iata ca realitatea ne dezvaluie ceva complet diferit, in final. NASA a aratat in sfarsit faptul ca robotul sau InSight a reusit sa foreze sub suprafata de pe planeta Marte, dupa un chin indelungat, si reuseste sa monitorizeze tot ceea ce se intampla sub stratul principal pe care-l vede de pe Pamant, realizarea fiind impresionanta.

Planeta Marte urmeaza sa aiba caldura din interior monitorizata cu instrumentele trimise de catre NASA acolo, iar robotul InSight a reusit sa introduca o sonda de 40 de centimetri sub sol pentru a prelua date de acolo. NASA spera ca sonda sa sa poata sapa pana la o adancime de trei metri pentru a putea inregistra cat mai exact temperatura de sub suprafata de pe planeta Marte, insa procesul este unul dificil, si de durata, asa cum era de asteptat.

Planeta Marte: Anuntul ULUITOR al NASA, era Crezut IMPOSIBIL

Planeta Marte nu s-a lasat chiar atat de usor monitorizata de catre NASA, anul trecut echipa care controleaza robotul InSight nereusind sa introduca sonda sub Pamant, asa ca o alta strategie a fost gandita pentru anul acesta. Acum echipa de la NASA a folosit robotul pentru a acoperi sonda cu pamant, astfel ca ea a ramas sub solul de pe planeta Marte pentru a putea inregistra intr-un final temperatura de acolo, si chiar mai mult decat atat.

“Mă bucur foarte mult că am reușit să ne recuperăm după evenimentul neașteptat „pop-out” pe care l-am experimentat și să aducem alunita mai adânc decât a fost vreodată. Dar nu am terminat. Vrem să ne asigurăm că există suficient sol pe vârful aluniței pentru a-i permite să sape de la sine, fără niciun fel de asistență din partea brațului.”

Planeta Marte ascunde date foarte importante cu privire nu doar la temperatura sa, ci si cu privire la cutremurele care au loc in mod constant acolo, astfel ca NASA vrea sa afle cat mai multe detalii despre ceea ce se intampla. Problemele pe care NASA le-a avut cu sonda sa par sa fi fost depasite in totalitate, astfel ca in urmatoarele saptamani, si luni, ar trebui sa aflam noi informatii cu privire la temperatura din interiorul suprafetei de pe planeta Marte, si mai mult decat atat.

Planeta Marte va fi si vizitata de catre astronauti in anii urmatori, insa pana atunci va trebui sa ne multumim doar cu ceea ce ne arata oamenii de stiinta de la NASA prin realizarile impresionante de acest gen.