Calea Lactee: EXTRAORDINARUL Anunt al NASA pentru Omenire

Calea Lactee este in centrul unui extraordinar anunt venit de la NASA pentru toata omenirea, iata ce a fost descoperit in galaxia noastra de cercetatori.

Calea Lactee extraordinarul

Calea Lactee este motivul principal pentru care NASA a facut un extraordinar anunt pentru toata omenirea, si vorbim despre o descoperire cu adevarat impresionanta care ne arata cat de greu sunt descoperite secretele galaxiei noastre. Conform celor de la NASA, in baza analizelor indelungate facute pentru Calea Lactee, in jurul galaxiei noastre se afla un urias nor de gaze “reciclate” provenite de la milioanele de stele care exista in diverse parti ale sale.

Calea Lactee aduna constant gaze in acest halou din jurul sau, ele fiind eliminate fie de catre stelele care se “nasc” in galaxia noastra, fie de catre cele care explodeaza, deci exista un proces constant de “alimentare” a sa. Conform celor de la NASA, se pare ca acest halou a stat la baza formarii galaxiei Calea Lactee cu 13 miliarde de ani in urma, si el a ramas in toata aceasta perioada in mod constant acolo din cauza gazelor eliberate de stele.

Calea Lactee: EXTRAORDINARUL Anunt al NASA pentru Omenire

Calea Lactee a avut observatiile pentru aceasta descoperire facute cu ajutorul unui mini satelit numit CubeSeat, NASA lansand anul trecut un proiect special pentru a trimite mici sateliti de acest gen in spatiul cosmic. Desi au dimensiuni mult mai mici decat satelitii normali, care au si multe instrumente de monitorizare a spatiului, iata ca totudi satelitii de acest gen le permit celor de la NASA sa monitorizeze mult mai atent ceea ce se intampla in Calea Lactee.

“Emisiile de raze X sunt mai puternice deasupra părților din Calea Lactee, unde formarea stelelor este mai puternică. Asta sugerează că mediul circumgalactic este legat de formarea stelelor și este probabil să vedem gaz care a căzut anterior în Calea Lactee, a făcut stele și acum este reciclat în mediul circumgalactic. Ceea ce am făcut este cu siguranță să arătăm că există o parte cu densitate ridicată a mediului circumgalactic, care este strălucitoare în raze X. Dar totuși ar putea exista un halou foarte mare, extins, care este doar slab în raze X. Și s-ar putea să fie mai greu să vezi acea aureolă slabă și extinsă, deoarece există un disc luminos de emisie în cale.”

Calea Lactee va avea acest halou monitorizat in continuare de catre mini satelitul pe care NASA inca il are in spatiul cosmic, totul pentru a se descoperi mai multe informatii cu privire la formarea galaxiei noastre. Cercetatorii de la NASA vor sa descopere cum anume s-a format Calea Lactee, ce materiale au fost necesare pentru ca galaxia sa ajunga in stadiul in care este astazi, plus multe alte informatii esentiale care privesc inclusiv toata omenirea.

Calea Lactee ascunde milioane de stele si planete in momentul de fata, foarte multe dintre ele fara date clare cu privire la formare, sau macar ceea ce se afla pe ele acum, dar NASA vrea sa dezvaluie cat mai multe dintre aceste mistere.