Politia Romana: Mesajul de atentionare pentru soferii din toata Romania!

Politia Romana mesaj atentionare soferii

Politia Romana a facut astazi un anunt foarte important pentru soferii din toata tara, avertizandu-i pe toti sa nu isi mai puna vietile in pericol, si sa nu se urce la volan daca sunt sub influenta bauturilor alcoolice.

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi au reținut un bărbat care s-ar fi răsturnat, pe A2, cu un autoturism, pe care l-ar fi condus fără a avea acest drept și sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

În România, toleranța în ceea ce privește conducerea sub influența alcoolului este zero.

La data de 17 octombrie 2020, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au intervenit la locul producerii unui eveniment rutier, pe autostrada A2, km. 35+970 m, în zona unde traficul este restricționat pe o singură cale de mers.

Din cercetări a reieșit că un bărbat ar fi condus un autoturism, sub influența alcoolui și ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, trecând prin balizajul ce separă sensurile de mers, după care ar fi pătruns pe contrasens, unde s-ar fi răsturnat și ar fi rămas imobilizat pe banda de decelerare.

Conducătorul autoturismului a fost testat în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind 1,16 mg/l, ulterior fiind condus la Spitalul Lehliu-Gară, în vederea prelevării mostrelor biologice.

În urma analizei probelor de sânge, la prima probă a reieșit că acesta a avut o alcoolemie de 3,15 g/l alcool în sânge, iar la a doua probă a reieșit o alcoolemie de 2,97 g/l.

De asemenea, în urma verificării în bazele de date, s-a stabilit faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere.

În autoturism se mai aflau 3 persoane. Din fericire, în urma evenimentului, nu au fost persoane rănite.

Balizajul a fost distrus pe o porțiune de aproximativ 50 de metri.

Bărbatul a fost reținut de polițiști, la data de 18 octombrie, iar, astăzi, 19 octombrie, Judecătoria Lehliu-Gară a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

În România, toleranța în ceea ce privește conducerea sub influența alcoolului este zero.

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană având o imbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,8 g/l este infracţiune. Sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.”

Un lucru rău nu vine niciodată singur.Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, întrucât ar fi condus un…

Publicată de Politia Romana pe Marţi, 20 octombrie 2020