Planeta Marte: Premiera EXTRAORINARA cu care NASA Surprinde!

Planeta Marte are parte de o premiera extraordinara cu care NASA surprinde pe toata lumea, iata ce a fost anuntat oficial de catre agentia spatiala.

Planeta Marte premiera

Planeta Marte inregistreaza o premiera uimitoare cu care NASA surprinde intreaga planeta, una pe care foarte multi oameni de stiinta au laudat-o, mai ales ca vine ca o realizare ce merita toate aceste aprecieri. Robotul Perseverance, Perseverenta, a celor de la NASA se afla in momentul de fata intr-o lunga calatorie spre planeta Marte, urmand a ajunge acolo in februarie 2021, iar el contine si piese din metal care au fost fabricate folosind o imprimanta 3D.

Planeta Marte a mai gazduit din 2012 un alt robot al NASA care continea piese ceramite printate 3D, insa acum vorbim despre piese din metal facute in acest mod, o realizare cu adevarat impresionanta pentru agentia spatiala americana. Inginerii celor de la NASA s-au chinuit destul de mult sa produca aceste piese din metal pentru folosire in robotul care a fost trimis pe planeta Marte, insa munca lor a dat roade pentru o premiera cu adevarat impresionata.

Planeta Marte: Premiera EXTRAORINARA cu care NASA Surprinde!

Planeta Marte premiera printare 3D metal
Proces de printare 3D a componentelor din metal.

Planeta Marte a motivat NASA sa incerce lucruri pe care pana acum nu le-a crezut mai nimeni posibile, insa agentia spatiala americana ne-a aratat ca atunci cand vrei cu adevarat sa faci ceva, ai sanse mari sa si reusesti. Piesele din metal, printate 3D, de catre cei de la NASA vor fi de folos robotului in misiunea sa de a explora mai atent planeta Marte, dar si de a trimite de acolo spre Pamant primele probe de sol, ceva ce oamenii de stiinta asteapta de mult.

“Construiți fiecare caracteristică strat cu strat și în curând veți avea o parte detaliată. Aceste tehnici ne-au permis să obținem o masă redusă și o indicare de înaltă precizie care nu a putut fi realizată cu fabricația convențională. Zborul acestor piese pe Marte este o piatră de hotar uriașă care deschide ușa puțin mai mult pentru fabricarea aditivă în industria spațială.”

Planeta Marte inregistreaza uneori si temperaturi mari la suprafata, iar pisele printate 3D sunt gandite pentur a rezista fara probleme chiar si in conditii de acest gen, astfel ca NASA a incercat sa-si faca robotul cat mai versatil. Desigur ca abia dupa ce robotul va ajunge acolo, si va petrece o anumita perioada de timp pe planeta Marte vor veni si primele informatii cu privire la utilitatea acelor piese, asa ca ramane sa vedem exact ce se va intampla.

Planeta Marte va fi vizitata si de oameni la un moment dat, si aceste experimente ale NASA cu printarea de piese 3D din metal ar putea fi de foarte mare ajutor pentru crearea de viitoare stabilimente acolo, dar si pe luna.