Planeta Marte: INCREDIBILA Descoperire Facuta pentru Omenire

Planeta Marte eroziune

Planeta Marte este iar in centrul unei descoperiri incredibile care a fost facuta pentru intreaga omenire, iar asta vine sa ne arate ca incetul, cu incetul, continuam sa aflam mai multe dintre misterele de acolo. Mai exact, oamenii de stiinta au reusit intr-un final sa descopere ce anume a contribuit la formarea anumitor vai de pe planeta Marte in care la un moment dat au existat rauri care le strabateau pe distante foarte lungi, dar care in timp au secat.

Planeta Marte este in momentul de fata un imens desert pe care robotii trimisi de catre agentiile spatiale incarca sa-l exploreze, dar nu doar la suprafata, ci si sub aceasta, pentru a vedea ce s-a ascuns acolo acum cateva milioane de ani. Oamenii de stiinta spun acum ca la un moment dat planeta Marte avea apa din abundenta pe suprafata sa, iar multe dintre vaile pe care acum le vedem secate au avut foarte multa apa pe suprafata, aceasta creandu-le forma actuala.

Planeta Marte: INCREDIBILA Descoperire Facuta pentru Omenire

Planeta Marte a avut parte de o modelare a vailor sale si in perioade de timp mult mai mici decat cele necesare pentru ca acest proces sa aiba loc pe Pamant, cel putin conform oamenilor de stiinta. Acestia spun ca pe planeta Marte modelarea acestor vai de catre rauri a avut loc in doar cateva saptamani, in loc de mii de ani, totul fiind o adevarat surpriza pentru cei care au reusit sa faca aceasta descoperire cu adevarat impresionanta acum.

“Dacă ne gândim la modul în care se deplasau sedimentele pe peisajul de pe Marte antic, inundațiile de rupere a lacului erau un proces cu adevărat important la nivel global. Și acesta este un rezultat puțin surprinzător, deoarece au fost gândite ca anomalii unice de atât de mult timp.”

Planeta Marte ar fi avut parte de inundatii insemnate care au creat vaile prin care au trecut unele dintre rauri, o parte din apa “evadand” din craterele ramase in urma impactului cu diverse obiecte cosmice. Toate analizele facute acum de catre oamenii de stiinta duc direct la concluzia ca pe planeta Marte apa a jucat un rol extrem de important in formarea formelor de relief pe care le vedem astazi, dar intre timp totul a disparut fara urma.

Planeta Marte va mai fi explorata pentru cel putin cateva decenii, oamenii de stiinta fiind extrem de intresati sa afle cat mai multe dintre cele care se ascund acolo, mai ales ca au deja atatia roboti pe suprafata.