Raed Arafat: atentionare privind sarbatorile de Craciun in Pandemie

Raed Arafat atentionare sarbatori craciun

Raed Arafat, seful DSU, a emis o noua avertizare foarte importanta cu privire la sarbatorile de Craciun pe care le vor face Romanii in plina pandemie de Coronavirus, afirmand ca trebuie foarte mare atentie la tot ceea ce se intampla in tara noastra, si ca pana in vara situatia va fi una foarte dificila.

Raed Arafat afirma ca in momentul de fata este pusa o presiune extrem de mare pe spitalele din Romania, in special pe sectiile de terapie intensiva, acolo unde medicii au dificultati foarte mari in a trata pacientii, si ca lucrurile se vor agrava din cauza numarului mare de noi cazuri zilnice.

“Inclusiv preşedintele Franţei a transmis un mesaj că până în vară nu va fi uşor cu virusul SARS-CoV-2. Putem avea momente în care lucrurile să se agraveze, momente în care lucrurile să se stabilizeze, adică să mai avem diferite creşteri, scăderi. Totul depinde de noi şi dacă respectăm regulile şi ce măsuri, ce activităţi reluăm, cum le reluăm, sub ce formă le reluăm, putem să controlăm situaţia şi să nu ajungem la o situaţie foarte dramatică în care nu mai putem face faţa.”