Soarele: VIDEO cu Fenomenul ce a UIMIT si Cercetatorii NASA

Soarele a reusit sa uimeasca foarte multi cercetatori ai NASA cu un fenomen impresionant care a fost descoperit de catre acestia, iata ce au observat.

Soarele este de nu foarte mult timp monitorizat indeaproape de catre o sonda spatiala trimisa de catre cei de la NASA pentru a afla cat mai multe despre steaua care sta in centrul sistemului solar, si ne asigura viata. NASA a reusit sa inregistreze cele mai apropiate imagini fata de soarele din sistemul solar, iar o descoperire facuta de catre ai sai cercetatori a uimit foarte multa lume, inclusiv pe ce care au anuntat-o in mod public.

Soarele a avut pentru prima oara inregistrate ceea ce NASA numeste “nano jet-uri”, adica in baza descrierii agentiei spatiale, vorbim despre lumini puternice, subtiri care se misca perpendicular pe structurile magnetice din atmosfera. Cei de la NASA sunt de parere ca aceste jet-uri de lumina ar putea fi una dintre sursele pentru caldura care este inregistrata in coroana pe care o are soarele, insa desigur ca vorbim doar despre o teorie netestata inca.

Soarele: VIDEO cu Fenomenul ce a UIMIT si Cercetatorii NASA

Soarele are o coroana in care se inregistreaza temperaturi de peste 1 milion de grade Fahrenheit, deci vorbim despre o zona in care nimic nu ar putea supravietui, iar toata aceasta caldura vine din interiorul stelei. Cercetatorii de la NASA spun ca aceste nano jet-uri sunt extrem de greu de observat deoarece au dimensiuni foarte mici, astfel ca tot ceea ce au vazut ei poate fi categorizat ca o premiera impresionanta, chiar daca nu au si prea multe alte detalii.

“În încercarea de a înțelege de ce atmosfera Soarelui este mult mai fierbinte decât suprafața și pentru a ajuta la diferențierea între o serie de teorii despre ce cauzează această încălzire, cercetătorii apelează la misiunea NASA Interface Region Imaging Spectrograph (IRIS). IRIS a fost reglat fin cu un aparat de fotografiat de înaltă rezoluție pentru a mări evenimentele specifice greu de văzut de pe Soare.”

Soarele este analizat de ani, si ani, de zile de catre NASA pentru a se descoperi exact cum se supraincalzeste coroana care ne sustine si noua viata, iar acum incep sa apara si primele dovezi mai clare ale felului in care se desfasoara totul. Cei de la NASA au reusit sa aduca o nava spatiala extrem de aproape de soarele nostru chiar in cursul acestui an, si intentioneaza sa se apropie chiar mai mult in cursul urmatorului an pentru a aduna si mai multe date.

Soarele ramane totusi foarte greu de monitorizat din cauza felului in care exista in univers, asa ca ramane de vazut in ce masura NASA va si reusi sa-si duca la buna indeplinire toate obiectivele sale importante.