DACIA LOGAN 3: ULUITOARE SCHIMBARE, ce face cu Camera RADAR

DACIA Logan 3 are parte de o schimare uluitoare oferita de catre producatorul roman, iata ce face cu noua camera radar care a fost integrata acum.

DACIA Logan 3, pentru cei dintre voi care inca nu stiau asta, vine cu o schimbare extrem de importanta, una de care este foarte bine sa stii, pentru ca reprezinta o evolutie foarte mare pentru masinile producatorului. Vorbim despre o noua camera radar care a fost integrata in masinile DACIA Logan 3, impreuna cu un sistem special care are menirea de a aduce un plus de siguranta pentru clientii care decid sa cumpere aceste modele de automobile.

DACIA Logan 3 are aceasta dotare numita AFU, asistenta la franarea de urgenta, iar in clipul video de mai sus aveti o prezentare pentru el, sistemul fiind preluat de la modelele Renault vandute deja in multe alte tari. Vorbim despre un sistem inteligent care foloseste o camera radar pentru a detecta pericolele de coliziune cu alte masini, sau persoane, si actioneaza in mod automat franarea autovehicului pentru a evita un accident, daca soferul nu e atent.

DACIA LOGAN 3: ULUITOARE SCHIMBARE, ce face cu Camera RADAR

DACIA Logan 3 va emite initial alerte sonore, daca sistemul bazat pe radar detecteaza ca exista posibilitatea ca o coliziune sa aiba loc, iar apoi actioneaza franarea, daca soferul tot nu reactioneaza la aceasta alerta. Sistemul de franare automata din DACIA Logan 3 poate opri vehiculul pentru a impiedica un accident, insa soferul trebuie sa tina frana cuplata pentru ca masina sa ramana in loc, altfel ea va reincepe sa ruleze, sistemul neputand tine masina nemiscata.

DACIA Logan 3 poate ajuta soferii sa evite accidente in mers cu alte automobile daca se deplaseaza cu viteze de pana la 170 km/h, in cazul masinilor Renault, aceasta fiind limita pana la care poate fi detectata o posibila coliziune. In cazul masinilor stationare, sau a oamenilor, viteza maxima pentru detectarea unui posibil pericol este 80 km/h, atat in orase, cat si in afara lor, insa din nou aici vorbim despre cifrele furnizate pentru masinile Renault.

DACIA Logan 3 are implementat aici un sistem care nu exista in foarte multe alte masini din clasa sa, un sistem care in mod normal nu este ieftin, dar care ajunge pe masinile producatorului la un cost surprinzator de mic.