Planeta Marte: Anuntul IMPRESIONANT, ce era Crezut IMPOSIBIL

Planeta Marte are parte de un anunt impresionant astazi pentru ca tot ceea ce era crezut imposibil a devenit realitate, si iata cat conteaza asta.

Planeta Marte inteligenta

Planeta Marte este in centrul unui anunt absolut impresionant, iar asta pentru ca el confirma ceva ce era crezut imposibil de catre foarte multa lume, dar care in final are un impact foarte mare pentru intreaga omenire. Mai exact, oamenii de stiinta au reusit sa foloseasca inteligenta artificiala pentru a clasifica unele dintre craterele descoperite pe planeta Marte, si asta ii ajuta extrem de mult sa inteleaga mai bine ceea ce se intampla acolo.

Planeta Marte  avut nu mai putin 112.000 de imagini cu cratere de pe suprafata sa analizate de catre un sistem de inteligenta artificiala, ele fiind facute de catre robotul MRO al celor de la NASA. Desi craterele de mari dimensiuni pot fi detectate usor de catre cercetatori in baza analizarii imaginilor trimise de catre robotul celor de la NASA, in cazul schimbarilor mai mici pentru suprafata planeta Marte lucrurile sunt cu mult diferite.

Planeta Marte: Anuntul IMPRESIONANT, ce era Crezut IMPOSIBIL

Planeta Marte le-a consumat foarte mult timp multor oameni de stiinta care s-au chinuit sa analizeze imaginile surprinse de catre robotul NASA pentru a vedea ce modificari exista pentru suprafata, insa acum inteligenta artificiala preia munca. Acest sistem testat de catre cercetatori poate expedia extrem de mult procesul de identificare al modificarilor de pe suprafata pe care o are planeta Marte, totul mult mai rapid, mai exact, si mai usor decat o face un cercetator.

“Inteligența artificială nu poate face genul de analize calificate pe care le poate face un om de știință. Dar instrumente precum acest nou algoritm pot fi asistenții lor. Acest lucru deschide calea pentru o simbioză interesantă a „anchetatorilor” umani și AI care lucrează împreună pentru a accelera descoperirea științifică. Nu ar fi posibil să procesăm peste 112.000 de imagini într-o perioadă rezonabilă de timp fără a distribui munca pe multe computere.”

Planeta Marte este surprinsa si in extrem de multe fotografii, iar analizarea a 112.000 dintre ele de catre operatori umani ar fi durat extrem de mult, asa ca totul a fost simplificat de catre inteligenta artificiala. Acest sistem a fost antrenat initial folosindu-se 6600 de imagini, insa cu 112.00 procesate, e destul de clar ca va putea descoperi mult mai usor ceea ce se ascunde pe planeta Marte, si asta e cea mai buna veste pentru toata lumea.

Planeta Marte trebuie analizata cat mai bine inainte ca primii astronauti sa fie trimisi acolo, dar pentru ca asta sa se intample in mod corect, e nevoie ca inteligenta artificiala sa fie foarte bine antrenata de catre oamenii de stiinta.