Coronavirus: Anuntul IMPORTANT privind Vaccinul cumparat de UE

Coronavirus Anunt Vaccinul cumparat UE

Coronavirus continua sa genereze probleme foarte mari in toata lumea, nu doar in Romania, sau in uniunea Europeana, si mai mult ca sigur ati vazut diverse publicatii din strainatate care prezinta cat de grav a devenit totul, insa un vaccin este pe cale sa ajunga in multe tari de pe glob.

Comisia Europeana a semnat astazi un contract pentru cumpararea a 300 de milioane de doze a unui vaccin produs de catre doua companii farmaceutice, el avand o eficienta de 90% impotriva infectarii cu noul Coronavirus, iar pentru acest numar mare de doze se va plati si o suma substantiala.

Nu se cunoaste exact suma platita de catre Comisia Europeana pentru fiecare doza de vaccin pentru Coronavirus, insa ea e cuprinsa undeva intre 15 si 19 dolari, pretul fiind, aparent, mai mic decat cel platit de catre SUA, asta si pentru ca aceste companii au primit finantare de la UE pentru a-l dezvolta.

Vaccinul impotriva Coronavirus va fi distribuit din decembrie/ianuarie, iar angajatii din domeniul medical, si persoanele cu cel mai mare grad de risc, vor fi vaccinate primele.

“Uniunea Europeană a încheiat un acord pentru a plăti inițial mai puțin pentru candidatul la vaccinul COVID-19 al Pfizer decât Statele Unite, întrucât blocul a anunțat miercuri că a obținut un acord pentru până la 300 de milioane de doze. Blocul va plăti mai puțin de 19,50 dolari pe tragere, ceea ce reflectă parțial sprijinul financiar acordat de UE și Germania pentru dezvoltarea medicamentului.”