Ministerul Sanatatii: RECORD de Pacienti Internati la Terapie Intensiva

Ministerul Sanatatii RECORD de Pacienti Internati la Terapie Intensiva

Ministerul Sanatatii a anuntat un nou record de pacienti internati la terapie intensiva, autoritatile confirmand ca situatia continua sa fie foarte serioasa in momentul de fata, iar lucrurile merg spre ocuparea totala a paturilor ATI disponibil pentru pacientii infectati cu noul Coronavirus.

Ministerul Sanatatii a spus acum vreo saptamana ca exista undeva pe la 1300 de paturi de terapie intensiva disponibile pentru clientii din toata tara in momentul de fata, iar dupa cum se poate vedea si mai jos, acestea ajung sa fie ocupate aproape in totalitate de catre pacientii internati.

“În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.919. Dintre acestea, 1.172 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.667.896 de teste. Dintre acestea, 37.040 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 21.204 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 15.836 la cerere.

Pe teritoriul României, 48.129 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.207 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 79.532 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 23 de persoane.”